Designtrends

2023

Designtrends 2023

Designtrends 2023 682 1024 Douwe-Jan

Design trends komen en gaan, maar de trends van 2023 beloven interessant te zijn. Hier zijn enkele van de meest opvallende design trends die we dit jaar verwachten te zien:

  1. Biophilia: Deze trend gaat over het verweven van natuurlijke elementen in ontwerpen. Dit kan gedaan worden door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, of door het toevoegen van planten en andere biologische elementen aan een ontwerp.
  2. Maximalisme: De tegenhanger van minimalisme, maximalisme gaat over het toevoegen van veel verschillende elementen aan een ontwerp. Dit kan gedaan worden door het gebruik van felle kleuren, drukke patronen en verschillende texturen.
  3. Het gebruik van asymmetrie: In plaats van symmetrie, zullen we dit jaar meer asymmetrische ontwerpen zien. Dit kan gedaan worden door het spelen met de positie van elementen binnen een ontwerp of door het gebruik van verschillende vormen en maten.
  4. De terugkeer van de jaren 80: De jaren 80 zijn terug in de mode en dit zal ook te zien zijn in de designwereld. Dit kan gedaan worden door het gebruik van neonkleuren, scherpe lijnen en geometrische vormen.
  5. Technologie in ontwerp: De toepassing van technologie in ontwerpen zal steeds belangrijker worden. Dit kan gedaan worden door het gebruik van slimme materialen of door het toevoegen van interactiviteit aan ontwerpen.

Deze trends zijn slechts een aantal van de vele tendensen die we dit jaar verwachten te zien. Designers zullen waarschijnlijk hun eigen spin geven aan deze trends, creërende unieke en verrassende ontwerpen. Het is belangrijk om te onthouden dat trends slechts richtlijnen zijn, en het is aan de designer om te beslissen of en hoe deze trends toegepast worden in hun werk.