Diametric

Online database

UMCG

Universitair Medisch Centrum Groningen

UMCG

Het UMCG is het bekendste ziekenhuishuis van het Noorden.
Ruim 10.000 medewerkers werken hier in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek.

Nauw wordt samengewerkt met Rijksuniversiteit Groningen.
Zorgvragers komen naar het UMCG voor reguliere ziekenhuiszorg, maar zeker ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoeken en/of behandelingen.

UMCG is erop gefocust om te bouwen aan een toekomst waarbij patientenzorg, wetenschappelijk onderzoek, gezondheid en onderwijs voorop staan.

Van mens tot mens, in alles wat ze doen!

Storytelling

Diametric (Diabetes Mellitus Treatment for Renal Insufficiency Consortium) is een onderzoeksorgaan binnen het UMCG voor zorgvragers met Diabetes Mellitus, waar wereldwijd 382 miljoen mensen aan lijden. Met een team van 10 specialisten wordt onderzoek gedaan naar de relatie tussen diverse risico markers. Hiervoor wordt een database aangelegd waardoor er kan worden gekeken naar risico’s en gevolgen op zowel het korte als op het lange termijn. Door middel van de database kan gedurende het ziekteprocess verschillende waardes worden getest en worden vastgelegd. Een van de professoren won dit jaar de Galenus Award, een internationale prijs voor het verrichten van klinisch of fundamenteel farmacologisch onderzoek. Het UMCG zocht voor het onderzoeksteam een website waarop onder andere publicaties kunnen worden gezet en meer informatie te vinden is over deze database. Het ontwerp werd verzorgd door Hello Handsome te Zwolle waarna de development werd opgepakt door Anblick.

#Responsive
#Wordpress
#Hosting
#Development