Wordpress

en Google

WordPress en Google

WordPress en Google 1024 575 Douwe-Jan

Het is geen officiële relatie, maar dat Google aan het flirten is met WordPress is wel duidelijk. Dit heeft meerdere redenen:

1. WordPress regelt 80% van de technische SEO
Door slechts een paar kleine aanpassingen en het installeren van een paar belangrijke plugins heb je 80% van de techniek al ingeregeld. Je website is daardoor snel, symantisch goed opgebouwd en Google kan alle pagina’s goed crawlen.

WordPress is daardoor een goede basis voor elke website die goed gevonden wil worden in Google.

2. WordPress is gebruiksvriendelijk
Je hebt weinig tot geen kennis nodig van HTML om toch interessante content te publiceren. En laat interessante content nu net de basis zijn van het bestaan van Google.

3. Google, bij monde van Matt Cutts, heeft openlijk de liefde verklaard voor WordPress
In 2009 heeft Matt Cutts een presentatie gegeven op WordCamp. Hierin is hij erg duidelijk over waarom Google een zwak heeft voor WordPress. Gezien de huidige populariteit van WordPress en de prominente aanwezigheid in de zoekresultaten van Google verwacht ik dat de vlinders nog niet zijn verdwenen.

WordPress en Anblick
99% Van de websites die wij opleveren voor klanten zijn gebouwd in een WordPress-omgeving. Dit geeft de klant, zo blijkt ook uit de gegevens hierboven, een voorsprong. Natuurlijk is het geen garantie om bovenaan te komen in de zoekmachines, wat natuurlijk iedereen wil. Dat is nog altijd afhankelijk van de eind-gebruiker, maar het helpt u zeker een eind op weg.

 

Bron: Karel Geenen