DPD investeert ruim 250 miljoen euro

in uitbreiding hubs en depots

DPD investeert ruim 250 miljoen euro in uitbreiding hubs en depots

DPD investeert ruim 250 miljoen euro in uitbreiding hubs en depots 1024 683 Douwe-Jan

Als internationaal knooppunt voor handel en logistiek speelt de Benelux een cruciale rol in het transportlandschap. DPD heeft recentelijk meer dan 250 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding en verbetering van haar hubs en depots in de Benelux, met als resultaat een significante capaciteitsverhoging tot 750.000 pakketten per dag. Deze investeringen zijn gericht op het versterken van DPD’s positie als marktleider in internationaal pakketvervoer over de weg en het beter tegemoetkomen aan veranderende klantbehoeften.

De drie sorteerhubs van DPD in de Benelux, gelegen in Eindhoven, Veenendaal en Brussel, spelen een essentiële rol in de logistieke operaties. Ondanks recente openingen in Eindhoven en Brussel en de volledige modernisering van Veenendaal dit jaar, blijft DPD investeren in deze locaties. De implementatie van geavanceerde kunstmatige intelligentie voor pakketherkenning verbetert de efficiëntie en nauwkeurigheid van deze centra.

De uitbreiding van het internationale DPD-netwerk, als onderdeel van Geopost, consolideert DPD’s positie als marktleider in pakketvervoer over de weg in Europa. Erik Uljee, CEO DPD Nederland, benadrukt de voortdurende inzet van DPD voor groei met de recente toevoeging van nieuwe depots in Amsterdam, Brussel, Goes en Maastricht. Het netwerk omvat nu drie hubs en twintig depots in de Benelux, waardoor het totaalpakket aan sorteer- en aflevercapaciteit is toegenomen.

De vernieuwde strategie met drie hubs stelt DPD in staat om leveringen binnen de Benelux efficiënter te coördineren, waardoor een betrouwbare deur-tot-deur service wordt gegarandeerd. Deze strategie maakt het ook mogelijk om in te spelen op de groeiende vraag naar flexibele aflevermogelijkheden, met de mogelijkheid om te sorteren op pakketten die worden afgeleverd of opgehaald bij DPD-parcel shops en lockers.

Erik Uljee, CEO DPD Nederland, benadrukt dat de investeringen klanten in staat stellen om pakketten sneller te leveren met meer opties voor ontvangers, zowel binnen de Benelux als in Europa. DPD heeft momenteel het grootste netwerk van parcel shops en lockers in Europa, met meer dan 100.000 locaties.

De duurzaamheidsimpact van DPD komt tot uiting in haar missie om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, tien jaar eerder dan het klimaatakkoord voorschrijft. Deze toewijding is goedgekeurd door het Science Based Target initiative (SBTi). De investeringen omvatten ook de installatie van laadinfrastructuur voor de groeiende vloot van elektrische voertuigen, waarmee DPD haar CO2-voetafdruk jaarlijks verkleint op weg naar een duurzamere toekomst.