Wordpress Malware

hoe wij het kunnen bestrijden

Malware WordPress 2016

Malware WordPress 2016 1024 576 Lonneke

De laatste tijd verschijnen er steeds vaker berichten dat WordPress websites slachtoffer worden van virussen/malware. Met als gevolg dat er automatisch vervelende emails verstuurd worden vanuit de naam van het bedrijf of dat er ongewenste berichten op de website worden geplaatst.

Oorzaak van de attacks is niet omdat WordPress een onstabiel CMS systeem is, maar omdat er momenteel miljoenen WordPress websites around the globe draaien. Robots op deze Open Source zetten is voor hackers erg gemakkelijk (snel bereik), breed en lucratief.

Malware.

Malware staat voor Malicious Software oftewel kwaadwillende software. Het wordt gebruikt als overkoepelende term voor alle soorten software dat specifiek is ontworpen om opzettelijk schadelijke en onbevoegde aanpassingen door te voeren op uw website. Hieronder vallen bijvoorbeeld Trojan Horses en virussen. Hoewel wij het als “normale mensen” niet begrijpen, hebben hackers verschillende redenen om websites te bevuilen met links, spamberichten en kwaadwillende software.

De hackers kunnen op verschillende manieren binnendringen op uw website. Dit kan zijn door het in uw dashboard aanklikken op een bevuilde link of bijvoorbeeld het niet tijdig uitvoeren van updates. Malware kan sluimerend worden geplaatst waardoor langzaam (en vaak ongemerkt) bestanden worden geïnfecteerd of als een snelle overname door het versturen van bulkmail naar duizenden, onbekende mailadressen. Daarnaast kan het downloaden van vervuilde (WordPress) software ook een virus toelaten.

Grote hostingbedrijven pakken deze signalen (vroegtijdig) op en ondernemen hierop gericht actie door de site tijdelijk te vergrendelen. Helaas zijn er ook veel hostingbedrijven die niet zo compatible zijn. In het laatste geval zijn de gevolgen vaak groter en ingrijpender. In beide gevallen zijn acties echter noodzakelijk.

Anti-virus - AnblickHoewel er weinig informatie op het internet te vinden is over dergelijke malware op WordPress is overal een oplossing voor. U kunt zelf stappen ondernemen om uw website beter te beveiligen. Ook wij kunnen u daarbij helpen. Door de belangrijkste pijlers toe te passen op de website, de virussen gericht aan te pakken en de beveiliging van de website te verscherpen kunnen de problemen beter verholpen en voorkomen worden.